TINYA

A zenekarhoz nem régen csatlakoztam. Mivel hangszeren csak nagyon csekély mértékben játszom, ezért az énekesi pozíciót foglalom el a csapatban.
Zenei előéletem minimális: zenei általános iskola, középiskolai zenekarok, ahol saját számokkal próbálkoztunk nem nagy sikerrel. A pályám a színház világa felé vitt.
1990-ben végeztem az (akkor még) Színház és Filmművészeti Főiskola színész szakán. 1990-94 budapesti Katona József Színház, majd a veszprémi Petőfi Színház tagja voltam 1998-ig. Majd szabadúszóként több színházban játszottam.
2004-től az egyik televíziós sorozat főszereplőjeként láthat a nagyérdemű esténként. (A TV2 Jóban-Rosszban Pongrácz dokija.) Közben prózai és zenés előadásokban is játszom pl.: a veszprémi Pannon Várszínházban, Pesti Magyar és más színházakban.
Énekeltem Jézust a Jézus Krisztus Szupersztárban, Koppányt az István a királyban, Köműves Kelement a Köműves Kelemenben, Riffet a West Side Storyban és még sok más zenés szerepet, rock-operákban és musicalekben.
A rock zene azonban mégiscsak pódium műfajként, zenekari formában él, érvényes és erősen kifejező művészeti irányzat. Kamaszkorom óta nagy hatással van rám ez a stílus külsőségekben és belsőségekben egyaránt.

A Dr.Grog számomra hobby és olyan elfoglaltság, ahol a más típusú kreativitásomat is kiélhetem. Ugyanis a saját számok szövegét is többnyire én írom.

Mindenkit csókolok! Keressetek minket, gyertek a koncertjeinkre, jók vagyunk és szerények!
Gazdag TiborVISSZA